ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το τριώροφο κτήριο, εμβαδού 300 τ.μ., διαθέτει αίθουσες με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, εργαστήριο συντήρησης, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο και θάλαμο ψηφιακής επεξεργασίας ήχου και εικόνας. Στο ισόγειο εκτός από την υποδοχή-ενημέρωση των επισκεπτών, το πωλητήριο και τη «μικρή βιβλιοθήκη» (Η/Υ για πρόσβαση στο ίντερνετ, υποδομή ανάγνωσης μικροφωτογραφημένων εφημερίδων, τοπικές ιστορικές εκδόσεις) φιλοξενούνται εκδηλώσεις για περιορισμένο κοινό, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Διεύθυνση
Σακελλαρίου Λάμπρου 35, Καρδίτσα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
2441025301
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-14:00

Χώροι
α

αίθουσες εκθέσεων

ε

εργαστήριο συντήρησης

β

βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο

θ

θάλαμος ψηφιακής επεξεργασίας ήχου και εικόνας

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ

Χώρος περιοδικών εκθέσεων & Οθωμανική συλλογή

Στον ισόγειο χώρο του κτηρίου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα.Επιπλέον, η περιοδική εγκατάσταση "φωτογραφίζοντας την πόλη διαχρονικά" και το "απόκτημα του μήνα" συμπληρώνουν την εικόνα του επισκέπτη για την πόλη.Τέλος, στον ημιυπαίθριο χώρο φιλοξενείται η συλλογή με τις οθωμανικές επιτύμβιες στήλες.

Ιστορική & Λαογραφική συλλογή

Το θέμα που αναπτύσσεται στην αίθουσα του πρώτου ορόφου είναι η Καρδίτσα απο τους οθωμανικούς χρόνους έως τις αρχές του εικοστού αιώνα, μέσα από τις επιλεγμένες όψεις της εξέλιξής της.

Αίθουσα Νικόλαου Πλαστήρα

Ο χώρος του δεύτερου ορόφου είναι αφιερομένος στο μεγάλο Καρδιτσιώτη στρατιωτικό και πολιτικό, εστιάζοντας στη ζωή τη δράση και την προσφορά του.

Δεν βρέθηκαν δράσεις :(